10 tineri din raionul Telenești vor servi țara în Unitatea de gardă  

Zece tineri din raionul Telenești au fost petrecuți solemn de către părinți și conducerea raionului la armată.

Viitorii ostaşi au primit felicitări şi urări din partea Ecaterinei Furculiță, vicepreşedinta raionului și comandantului Centrului militar local, căpitanul Sergiu Lipatov, care a dat citire ordinului de încorporare.

Comandantul Centrului militar a remarcat că actualul contingent îşi va satisface serviciul într-o unitate cu totul deosebită:

”Veți servi țara în Unitatea de gardă, care de fapt reprezintă tot ce are mai bun Armata Națională. Va trebui să dați dovadă de responsabilitate maximă, credință patriei şi devotament serviciului. Într-un ceas bun!” a spus comandantul Sergiu Lipatov.

Ecaterina Furculiță a remarcat că pe viitorii ostaşi îi așteaptă multe provocări, la care vor trebui să țină piept pentru a se isprăvi cu această misiune de onoare pentru orice bărbat şi cetăţean al ţării.

”Nu veți face armată slujind interese și concepte străine poporului nostru. Vă veți satisface serviciul în capitala țării, veți fi mândri că purtați uniforma de ostaş”, a menționat vicepreședinta raionului.

Ludmila Vieru, mama unuia dintre tineri a remarcat, că își trimite feciorul la armată nu cu temeri ca altă dată, dar cu un sentiment de mândrie:

”Ceva s-a schimbat în ultimul timp în Armata Naţională, am înţeles asta după ce fratele şi-a satisfăcut serviciul militar. Armata face mult pentru a pregăti tinerii de viaţă”, a spus dna Vieru.

”Am rămas impresionat de acest contingent de tineri, pe care i-am pregătit special pentru Unitatea de gardă”, a mai adăugat căpitanul Sergiu Lipatov.

Reporter “C”  

Distribuie

Lasă un răspuns