1 iunie – prilej pentru a sărbători copilăria

Peste 400 de copii din raion, împreună cu părinții și bunicii au participat duminică la manifestările  dedicate Zilei mondiale a protecției copilului, care au avut loc în Piața Renașterii Naționale din oraşul Teleneşti (în imagine).

Copiii au fost transportaţi cu autobuzele aproape din toate satele raionului, ei au asistat la spectacole, au fost serviţi cu înghețată și sucuri gratis, s-au distrat la topogane și tot felul de instalații sportive, au recitat și au cântat, demonstrându-şi talentele.

Ecaterina Furculiță, vicepreședinta raionului Telenești, a relatat pentru ”C” că s-a dorit să fie o adevărată sărbătoare pentru toţi copiii deopotrivă:

”La ședința Consiliului Raional s-a decis ca bugetul sărbătorii să fie echivalent cu cel al festivalurilor, ca să-i putem îndulci pe toţi, să aibă toţi posibilitate să se distreze”, a relatat vicepreședinta raionului.

Una din atracțiile sărbătorii a fost tehnica Poliției și Serviciului Situaţii Excepţionale Telenești, autoutilitarele de stingere a incendiilor, mașinile de patrulare și armamentul din dotare trezind un interes imens nu doar copiilor, dar şi maturilor.

”Sărbătoarea a fost organizată de Consiliul raional în comun cu primăria orașului, am reuşit să o facem impresionantă, spre bucuria tuturor”, ne-a relatat Vadim Lelic, primarul de Telenești.

Tot duminică, la Mândrești, Suhuluceni și Budăi, cu concursul primăriilor locale, au fost organizate serbări pentru copiii din localităţile respective, cu spectacole, dulciuri și locuri improvizate pentru joacă, astfel ca cei mici să se simtă fericiți de ziua lor.

Ion Cernei 

 

Distribuie

Lasă un răspuns