1 decembrie cu mâncare tradițională pe E 85

Elevii de la Școala Gimnazială Pufești și cadrele didactice au gătit fasole cu ciolan oferind-o conducătorilor auto ce au tranzitat localitatea pe artera rutieră E 85, marcând astfel Ziua Națională a României. Aceștia au fost ajutați în demersul lor de patrula de siguranță rutieră și polițiștii din localitate.

Participanții la traficul auto au primit nu doar mâncarea tradițională, stegulețe și ecusoane confecționate de către copii, iar cei ce s-au oprit la bistro-ul din localitate au putut asculta și cântece patriotice din glasurile pline de sensibilitate ale micuților pufeșteni. Ei repetă o experiență marcată cu succes în anul 2016 dar, preiau și din tradiția colegilor mai mari ce au gătit cu Anuța – semifinalista de la Masterchef Protv, cu Horia Vârlan.

La aceste manifestări a participat și Nicolae Parcevschii, președintele executiv al Societății de Geografie din Republica Moldova.

De altfel, activitatea dedicată Zilei Naționale a României, face parte dintr-un proiect mai amplu de aniversare a Centenarului României, denumit ,,ReUnim – RoUnim”, ce se va încheia săptămâna viitoare printr-o excursie la Fabrica de elicoptere de la Ghimbav. Toate cele trei provincii istorice au fost unite prin excursii tematice. În luna mai  50 de copii au ajuns în Muntenia, vizitând Fabrica “Ford” din Craiova și Salonul Auto Internațional din București, peste 100 de copii au participat la inaugurarea Bazinului de înot din Focșani și au asistat la o piesă de teatru a actorilor de la Teatrul ,,Mr. Gheorghe Pastia”. Nu au fost simple excursii, elevii pufeșteni au descoperit istoria locurilor și semnificația Unirii, au dobândit cunoștințe despre geografia țării, au fost orientați profesional, iar unii dintre ei au dobândit competențe sporite de socializare. Școala din Pufești, prin reprezentanții săi, ne-au comunicat că luna decembrie va aduce multe bucurii pentru copii: dezvoltatorul Parcului fotovoltaic le va oferi pentru al optulea an consecutiv dulciuri, unii copii cu situație materială mai grea vor primi mici daruri din partea colegilor și a cadrelor didactice, iar înainte de vacanță, se va desfășura a șasea ediție a unui concurs de șah unde vor sosi participanți nu doar de la școlile din județul Vrancea dar și din județele învecinate.

,,Școala Gimnazială Pufești își respectă tradiția și blazonul său. Cu peste 150 de ani de învățământ în comună și prin tot ce facem, dorim să rămânem ,,primus inter pares”, așa cum este deviza noastră, a declarat prof. dr. Nicolae Damian, directorul acestei unități școlare.

Distribuie

Lasă un răspuns